2021. július 9-10-11.

Jegyinformáció

 A rendezvény területe napi belépőjeggyel látogatható. A napi belépőjegy megvásárlásával az alábbi programokon vehet részt:

A királyi palota kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, középkori katonai tábor a kápolna teraszon, a palotateraszon középkori fegyverbemutató, koncertek, a reneszánsz kertben gyermek játszató.

A Salamon-torony kiállításainak megtekintése, kosztümös tárlatvezetések, koncertek, táncbemutatók, fegyverbemutatók, lovagi ötpróba.

A Királyi Borudvar immár tizennegyedik alkalommal várja Önt különleges bor –és ételkínálattal, valamint színvonalas színpadi műsorokkal. Lakomázzon a királyokkal és fényes kíséretükkel délben. Pénteken és szombaton az esti fáklyás lovagi torna után régizene koncertek és táncház éjjel 2 óráig új helyszínen, a Palotaházban, a központi nagyparkolónál!

A Parkszínpadon a rendezvény mindhárom napján koncertekkel és bábszínház előadásokkal várjuk Önöket.

A napi belépőjegy 14 év alatt ingyenes, 14 év felett 1.500 Ft. 2019-től bevezettük a rendezvény mindhárom napjára szóló belépőjegyet, amelyet kedvezményes, 3.000 Ft-ért válthatnak meg, azaz két napijegy áráért három napot tölthetnek el nálunk!

A lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.

Figyelem! A Mátyás Király Történelmi Játszóparkba külön belépődíjat kell váltani!
Gyermek (2-18 év): 500 Ft
Felnőtt kísérő: 200 Ft

További információk: https://www.visegradmuzeum.hu/fedezze-fel/jatszopark

Belépőjegy árak a lovagi tornákra

Felnőttjegy: 14 év felett
Gyermekjegy: 6-14 év között

6 év alatt: ingyenes


János cseh király tornája

nyitott lelátó felnőtt: 2.000 Ft; gyermek: 500 Ft

fedett lelátó felnőtt: 3.000 Ft; gyermek: 1.000 Ft


I. Károly magyar király tornája

nyitott lelátó felnőtt: 2.500 Ft; gyermek: 500 Ft

fedett lelátó felnőtt: 3.500 Ft; gyermek: 1.000 Ft

Kázmér lengyel király tornája

felnőtt: 2.000 Ft; gyermek: 500 Ft

Ez egy esti lovagi torna, mely a pénteki és szombati napokon tekinthető meg 21 órától.

Internetes jegyvásárlás

Az internetes jegyet (belépőjegy egy Önök által választott lovagi tornára) váltó látogatóinkat arra kérjük, hogy jegyüket nyomtassák ki, mert azt - a rendezvény jellegéből adódóan - az INFORMÁCIÓS PONTON és a lovagi torna pálya bejáratánál is fel kell mutatni! Együttműködésüket köszönjük! Internetes jegyvásárlás esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk! 

Bérlet


Családi
(2 felnőtt és legfeljebb 4 gyermek): 25.000 Ft

Felnőtt8.500 Ft

Gyermek (6-14 év): 3.000 Ft

A bérletek minden esetben a fedett lelátóra szólnak.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020-tól azoknak, akik bérletet vásárolnak rendezvényünkre, előre meg kell határozniuk, hogy mely előadásokat szeretnék megtekinteni! A bérleten felsorolt lovagi tornák közül összesen hármat lehet kiválasztani:

János cseh király lovagi tornáját (a pénteki, szombati és vasárnapi előadások közül az egyiket)

I. Károly magyar király lovagi tornáját (a pénteki, szombati és vasárnapi előadások közül az egyiket, kivéve a szombat 14 órakor kezdődőt)

Kázmér lengyel király lovagi tornáját (a pénteki és szombati előadások közül az egyiket)

Az előadások megtekintésének napja variálható, tehát a bérlet akár egy, akár kettő, vagy akár mindhárom napon felhasználható. FONTOS, hogy utólagos változtatásra nincs lehetőség!

A bérletek korlátozott számban kaphatók, elővételben az info@visitvisegrad.hu e-mail címen, vagy a helyszínen vásárolhatók meg. Elővételes vásárlás esetén a fizetés kizárólag átutalással lehetséges. A helyszínen a bérletek árusítása NEM A JEGYPÉNZTÁRAKNÁL, hanem a bejáratok közelében elhelyezett INFORMÁCIÓS PONTOKON történik, ebben az esetben készpénzzel, bankkártyával és SZÉP kártyával (kultúra és szabadidő zseb) tudnak fizetni! Bérlet vásárlása esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk!

Jegyvásárlási lehetőségek

A rendezvény helyszínén a belépőjegyek készpénzzel, bankkártyával OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával (mindhárom esetében a szabadidő zseb) felhasználásával vásárolhatóak meg.

Kiemelt kedvezményeink

Internetes jegyvásárlás vagy bérlet vásárlása esetén a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk! A palotajátékok ideje alatt Visegrád belterületén – a magánparkolók kivételével – a parkolás ingyenes!


Közlekedés

Visegrád megközelítése

Személygépkocsival:

Visegrádot a 11-es főúton lehet megközelíteni (Budapesttől 42 km, Esztergomtól 20 km).

A Duna bal partja felől érkezőknek a 12-es főúton Nagymarosig kell jönniük, utána Nagymarosról révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Tömegközlekedéssel:
Busz: Visegrádra Budapest – Újpest, Városkapu buszvégállomásról; illetve Esztergomból a buszvégállomásról indulnak járatok (járatszám 880 Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom, és 889 Budapest-Szentendre-Visegrád). Az út Budapestről kb. 1 óra 20 perc; Esztergomból kb. 50 perc. A rendezvény a Visegrád, királyi palota megállótól 1 perc sétával közelíthető meg.

Vonat: Budapest felől a Nyugati pályaudvarról óránként indulnak szerelvények Nagymarosra. Az út Nagymarosig 1 óra. Nagymaros-Visegrád megállónál kell leszállni a vonatról, majd révvel átkelni a Dunán Visegrádra.

Kedves Látogatóink az utóbbi évek gyakorlatának megfelelően, idén is 50 %-os alkalmi menettérti kedvezménnyel utazhatnak vonattal rendezvényünkre. A MÁV-START pénztáránál jelezzék a pénztárosnak, hogy a palotajátékokra jönnek, és 50 %-os retúrjegyet kérjenek. A hazaúton fel kell mutatniuk a palotajátékokon megvásárolt belépőjegyet vagy karszalagot, ezért kérjük, őrizzék meg a jegyet, NE DOBJÁK KI!!! Amennyiben nem tudják felmutatni, ki kell fizetniük a különbözetet (100 %-os menetjegy). FONTOS! Ez a kedvezmény más vasúti  kedvezménnyel NEM ÖSSZEVONHATÓ!

Hajó: A MAHART járatok Budapest – Vigadó tér kikötőből indulnak, az út menetrend szerinti szárnyashajóval (Budapest-Vác-Visegrád) 1 óra; menetrend szerinti kirándulóhajóval (Budapest-Szentendre-Visegrád) 3 óra 20 perc. Aki menetrend szerinti szárnyas vagy Kis-Dunaági kirándulóhajó járattal érkezik a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokra (a három nap bármelyikén), annak a napi belépőjegyet térítésmentesen biztosítjuk.  (A lovagi tornákra külön belépőjegy váltása szükséges.) Ne feledjék, szárnyashajóval mindössze 60 perc "az élő középkor városa"!

Komp: A Visegrád és Nagymaros között közlekedő komp teljes menetrendje itt található: http://atlantisclubkft.hu/menetrend. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy 2019. július 12-én és 13-án (péntek és szombat) a rendes menetrend szerinti járatok után 20:45-kor és 22:45-kor is indul majd kompjárat Visegrádról Nagymarosra.

Információs térképünk a rendezvény helyszínén történő eligazodásban nyújt segítséget látogatóinknak: LETÖLTÉS